Het verhaal van De Landgoedwinckel

Als Karin in 1998 op het terrein aan de Oshaarseweg 3 in Echten komt, krijgt ze een visioen: hier word ik oud. Dit is het begin van De Landgoedwinckel. Een landelijke cadeauwinkel in een nostalgische Saksische boerderij uit 1902. Karin staat op pad naast de oude beukenboom (aan de achterkant van onze kas) en voelt dat dit haar plek is. Je moet er zelf gaan staan om te ervaren hoe dat voelt. De schoonheid van de bomen, de rust, het uitzicht over de weilanden, de boerderij. Dit is de plek voor een bijzondere winkel…

De Landgoedwinckel wordt vanaf dat moment gevuld met servies, geurkaarsen, textiel, kledij, brocante, kussens, zijdebloemen, huishoudartikelen, etc. Te veel om op te noemen. Ondertussen is het assortiment uitgebreid met bekende merken als Bunzlau Castle, Yankee Candle, Chabo Bags, Loopa.life, Forvi, Ashleigh & Burwood, Dutz Collection én nog veel meer. Het assortiment wordt dagelijks aangevuld met allerlei sfeervolle interieur-items voor binnen en buiten.

Karin: ‘Alleen als iets goed voelt wil ik het verkopen. Bezoekers ervaren hier een belevenis.’

Na een grote verbouwing in 2015 waarbij het rietdak vernieuwd wordt en er een zolder in de winkel komt, is de winkel mooier dan ooit te voren. Binnen zijn alle oude details zichtbaar uit de tijd dat ‘de deel’ nog volstond met koeien. De oude gebinten, de houten slieten, de muurtjes waarachter het kleine vee stond, de koestal, het maakt het sfeertje compleet. Voor de grap zeggen we vaak ‘winkel met hindernissen’. Als je de winkel bezoekt, weet je waarom. Oppassen!

Na 21 jaar ontzettend veel leuke bezoekers over de vloer gehad te hebben, komen we met iets nieuws: zoon Leon opent Het Tweede Deel in de oude biggenschuur achter de boerderij. Een kringloopwinkel op onze manier. Een winkel vol brocante, vintage, ouderwetse spullen uit grootmoederstijd, antiek, curiosa en nog veel meer. Het is een mooie aanvulling in onze fijne winkel.

Dit is het verhaal van De Landgoedwinckel in een notendop. We zien jullie graag langskomen.
Hopelijk tot ziens in de winkel.Hartelijke groet,

Karin, Peter & Leon (en de rest)